INTERIEURONTWERPSfeervolle interieurs om in thuis te komen

Door goed naar de stijl en woonwensen van de klant te kijken, zal ik een functionele en praktisch interieurontwerp bedenken waarin gevoel en beleving voorop staan. Je ontvangt een interieurontwerp waarin zorgvuldig geselecteerde materialen, meubels, accessoires en kleuren gepresenteerd worden.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we waarnaar je op zoek bent, de stijl maar ook de leefgewoontes en gezinssamenstelling. Ik maak een inventarisatie van de werkzaamheden en de tijd die ik nodig denk te hebben. Hieruit volgt een offerte met plan van aanpak.

Afhankelijk van jouw wensen realiseer ik een passend ontwerp. Dit kan een 2D of 3D indelingsplan, lichtplan, keuken- of badkamerontwerp, maatwerk, kleur- en materiaalplan of productvoorstel zijn. In mijn ontwerpstudio ga ik voor je aan de slag en ontvang je het ontwerp digitaal of ingebonden op A3 formaat samen met een werk beschrijving hoe je het plan kan uitvoeren indien je dit zelf wilt gaan doen.

Interieurontwerp

Het interieurontwerp bestaat uit een uitgewerkte indelingsplan met maatvoering. De sfeer & stijl moodboard en de kleur- en materiaalvoorstel zorgt voor een totaal beleving en geeft een goede impressie van de ideeën en de ontwerpen die ik voor jullie woning heb. Ik verzamel mooie samples van behang, vloeren, stoffering, vloerkleden, hout of steen. Deze worden gepresenteerd in een mooie bewaar doos.

Het ontwerp presenteer ik op locatie en jullie krijgen het ontwerp gebundeld op A3 formaat.

Verlichtingsplan

De juiste verlichting is van onschatbare waarde voor je wooncomfort. Veel mensen onderschatten het belang van een goed doordacht verlichtingsplan. Ik maak een technisch verlichtingsplan nádat het interieurplan ontworpen is, zodat je goed kunt zien waar licht nodig is en wat voor soort verlichting (direct-, indirect-, sfeer- of werklicht) dat moet zijn. Daardoor ontstaat een evenwichtig én spannend lichtplan.

In het verlichtingsplan staat aangegeven welk soort verlichting, de maatvoering en het type armatuur aangegeven. De installateur kan met deze tekeningen uiteindelijk het plan uitvoeren.

Keuken ontwerp

Ik maak veel keuken ontwerpen voor nieuwbouw woningen maar ook voor bestaande woningen. De keuken is het hart van de woning en het interieur van de aansluitende ruimtes moeten in verbinding zijn met het ontwerp zodat er een geheel ontstaat. Door te luisteren naar wat de klant wil, kijk ik naar de mogelijkheden om een mooi en praktisch ontwerp te bedenken. Met 2D maattekeningen en aanzichten, sfeerbeelden en materialen kan de klant met het ontwerp naar zijn keukenleverancier. Uiteraard is het ook mogelijk dat ik bij de aankoop van de keuken meekijk en zo het juiste kleurenpallet ontstaat.


3D visualisatie

Een 3D ontwerp geeft meteen een duidelijk beeld hoe de ruimte er uit zal komen te zien. Ik raad mijn opdrachtgevers daarom altijd aan om een 3D visualisatie van het ontwerp te laten maken. Het geeft niet alleen een goede impressie van de kleuren, vloer- en wandafwerking en het meubilair weer, maar ook van eventueel maatwerk zoals wandkasten, tv meubels, keukens en badkamermeubels.

Meubel ontwerp/ maatwerk

Wanneer er in het ontwerp een maatwerk onderdeel is meegenomen zoals een wandkast, keuken of tv meubel, zorg ik voor de technische tekeningen die worden uitgewerkt met maatvoering, soort materiaal en detail uitvoering. De interieurbouwer kan met deze tekening aan de slag om het ontwerp te realiseren.

Project begeleiding, realisatie & styling

Nadat het interieurontwerp gereed is kom je in de laatste fase: de realisatie van het ontwerp. Ik verzorg niet alleen de begeleiding en consultatie met keuken en badkamer leveranciers, maar ook het leveren van de stoffering, het meubilair en verlichting en vraag hiervoor offertes aan. Eventuele styling ter plaatse kan ik ook meenemen voor de finishing touch.